Nyheter
Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få 330 kronor gratis idag!
GD Star Rating
loading...

Miljonlotteriet Bingo

Miljonlotteriet Bingo

Miljonlotteriet Bingo har precis lanserats med buller och bång men är det egentligen så himla bra? På internet så kryllar det av bingosajter på nätet och jag kan egentligen inte komma på något argument till att spela på miljonlotteriet bingo annat än att de syns mycket på tv.

Varför är då inte miljonlotteriet bingo bra? För mig är det väldigt viktigt att en bingosajt ska vara öppen och ärlig, ett bra exempel på det är UtopiaBingo. De visar alla sina siffror i varje spel och de står för att de tar ut en avgift när man spelar. Det gör inte miljonlotteriet bingo. Här får man inte se hur många brickor som köps och hur mycket pengar i varje spel som faktiskt går till att täcka bingosajtens utgifter vilket jag tycker är väldigt viktigt att vi som bingospelare får veta.

Hos UtopiaBingo så får man dessutom dubbelt så mycket gratis bingo pengar och det tackar man ju inte nej till dessutom som UtopiaBingo är mycket mer generösa med sina bingobonusar som man kan ta del av varje dag.

Summa summarum, Miljonlotteriet bingo får tummen ner och UtopiaBingo får tummen upp!

Klicka här om du vill komma till UtopiaBingo och få 100 kr gratis direkt!

Som ett svar på Anias kommentar nedan så vidareutvecklar jag mitt resonemang.

Ania skrev:
28 oktober, 2011

“Nu tror jag allt att detta är reklam för UtopiaBingo. Man ser visst hur många brickor som sålts på Miljonlotteriets Bingo. Miljonlotteriet är en aktör som kontrollerar av Lotteriinspektionen och kan inte bara försvinna med alla pengar så som senast Fultilt Poker. En jättestor pokersite och då tror man att allt ska fungera, men nu kan alla som tror det försöka hitta sina pengar. Jag känner mig säker när jag spelar för svenska aktörer.”

– Nej Ania, det här är inte reklam för UtopiaBingo utan bara en jämförelse mellan de två och nej Ania, Miljonlotteriet Bingo visar inte upp hur många brickor som är köpta.

Miljonlotteriet Bingo

Miljonlotteriet Bingo

Här är en bild på den informationen man får på Miljonlotteriet Bingo. Ingenstans står det hur mycket pengar som går till Miljonlotteriet Bingo. Ingenstans står det hur många bingobrickor som köpts heller. Det enda som framgår är  hur mycket pengar som det finns att spela med. Då brickorna kostar 4 kr styck så kan vi dock utgå från att en okänd avgift är tagen av Miljonlotteriet Bingo eftersom vinstpotten är ett udda tal.

Vet du hur mycket kostnader som Miljonlotteriet Bingo tar ut?

Varför berättas inte det för spelaren?

Är det ärligt tycker du?


UtopiaBingo

UtopiaBingo

Här är två bilder från UtopiaBingo med informationen man får vid ett spel. Där står det att 59 spelare är med och spelar. Totalt har de köpt 211 brickor till ett pris av 2110 kronor. Det står även att 78% går tillbaka till spelpotten (en avgift på 22% tas alltså ut vilket öppet visas), av dessa går 50 procentenheter till vinster för rader (hur dessa fördelas syns i bild 2) och 28 procentenheter till jackpotten. Det står även om i bild 1 att ökningen i jackpotten var 70,31 kr i och med detta spel (det verkar dock blivit någon designmiss men det är ju inte det viktiga).

Är inte det här att rekommendera i förhållande till Miljonlotteriet Bingo?

Vad gäller din liknelse med Full Tilt Poker så är den ju väldigt konstig. Dels finns det inget som tyder på att spelarna inte kommer att få tillbaka sina pengar och dels kan man ju inte dra alla företag över en kam bara för att ett inte har skött sig. Det är ju som att säga att Konsum är dåligt för att ICA säljer kött med felaktig datumstämpel.

Miljonlotteriet Bingo, 10.0 out of 10 based on 1 rating
Posted in Miljonlotteriet Bingo |

6 Responses to Miljonlotteriet Bingo

 1. Ania says:

  Nu tror jag allt att detta är reklam för UtopiaBingo. Man ser visst hur många brickor som sålts på Miljonlotteriets Bingo. Miljonlotteriet är en aktör som kontrollerar av Lotteriinspektionen och kan inte bara försvinna med alla pengar så som senast Fultilt Poker. En jättestor pokersite och då tror man att allt ska fungera, men nu kan alla som tror det försöka hitta sina pengar. Jag känner mig säker när jag spelar för svenska aktörer.

  • Erik says:

   Nu har jag vidareutvecklat mitt resonemang och jag välkomnar vidare kommentarer både från dig och från en eventuell representant från Miljonlotteriet Bingo.

 2. Ania says:

  Du har rätt Eric att man inte ser brickor när spelet har börjat spela. Men man ser antal sålda brickor och spela och vinstpott innan spelet börjar. Alltså innan man väljer att köpa. Sen skulle det kanske vara bra att det var som du säger att man visar antal brickor under spelet också. Det får väl bli ett tips till dem eric:) Men du har inte helt rätt heller.
  Jag tycker det är skönt med siter som Bingolotto, svenska spel och Miljonlotteriet som jag vet kontrollerar av Lotteriinspektionen.

  • Erik says:

   Du har rätt i att man såg det precis innan spelet börjat. Vilket väckte en annan intressant sak som talar starkt emot Miljonlotteriet. Jag provade ett spel där brickorna kostade 13 kr styck. 16 brickor köptes och prispotten blev på 83 kronor.

   Lite enkel matematik ger oss att totalt köptes det brickor för 16*13=208kr, eftersom prispotten var 83 kr så 83/208=0,40. Det innebär alltså att bara 40% går tillbaka till spelare och Miljonlotteriet tar ut sanslösa 60% i avgift. Alltså mer än dubbelt så mycket som UtopiaBIngo.

   Utöver det så verkar Lotteriinspektionen knappast vara en garanti för att spel sköts bra. Redan på googles första sida hittar jag dessa artiklar: Pappa polisanmäler Miljonlotteriet och Miljonlotteriet är en bluff.

 3. Pia says:

  Jag har frågat Miljonlotteriet och de ger tillbaka max av vad som är lagligt i Sverige, dvs 50% tillbaka till kunden. På spelet som du nämner ovan så går 10% till JP och det är olika från spel till spel.

  Vilka kontrollerar de andra sajterna som finns utomlands, där vet man ju inte vad som händer bakom ridån när ingen kontrollerar dem. Oftast på utländska sajter så behöver man dessutom omsätta bonus man får, 2-3 gånger innan man kan vinna på den. Så är det inte lagligt att göra på svenska sajter.

 4. Erik says:

  Det låter ju som en konstig lag men så kanske är fallet. Personligen föredrar jag att spela där jag har störst vinstchans ändå även om det nu skulle vara så att man har “olagligt” stor chans att vinna vilket låter lite skumt.

  Det du säger om att omsätta bonusen verkar dock väldigt fel. Läser man på miljonlotteriets hemsida står det nämligen följande om att omsätta bonus:

  “Bonusen sätts in på ditt spelkonto efter att insättningen är omsatt på lotter eller bingospel online. Maximal bonus är 330 kronor. Ditt bonusbelopp grundas på det första belopp du sätter in. Denna kampanj gäller bara kunder som gör sin allra första insättning på Miljonlotteriet.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Miljonlotteriet Bingo, 10.0 out of 10 based on 1 rating