Nyheter
Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få 330 kronor gratis idag!
GD Star Rating
loading...

Housie/Bingobricka

BingobrickaEn typisk housie / Bingobricka visas till höger. Den innehåller tjugosyv utrymmen, ordnade i nio kolumner med tre rader. Varje rad innehåller fem nummer och fyra tomma utrymmen. Varje kolumn innehåller antingen ett, två, eller i mycket sällsynta fall tre, nummer:

* Den första kolumnen innehåller nummer från 1 till 9,
* Den andra kolumnen antalet 10-19,
* Den tredje 20-29 och så vidare fram till den sista kolumnen, som innehåller nummer från 80 till 90 (av 90 placeras i denna kolumn också).

Spelet är under ledning av en samtalsgrupper, som har till uppgift att ringa upp nummer och bekräfta att vinna biljetter. S / han kommer att tillkännage pris eller priser för varje spel innan du startar. Den som ringer kommer sedan brukar säga “blunda” för att visa att han är på väg att inledas. Han / hon börjar sedan att ringa upp nummer som de är slumpmässigt utvalda, antingen genom en elektronisk slumnummergenerator (RNG), genom att dra diskar från en påse eller med hjälp av bollar i en mekanisk dra maskinen. Ringa tar form av enkla upprepningar inom ramen “Både femmor, femtiofem”, eller “två och tre, tjugohundratre.”
En typisk “dabber” eller “målarkludd”, som används för både USA och Storbritannien bingo biljetter


De olika vinnande kombinationer är:

* Line – omfattar en horisontell linje av fem nummer på biljetten.
* Två linjer – som omfattar två rader på samma biljett.
* Full House – som omfattar alla femton nummer på biljetten.
o I Nya Zeeland i bonus (Super Housie) spel, ofta tre rader kan hävdade – början, mitten och botten, vanligen med mycket högre priser, är också spelat vid olika tillfällen under hela sessionen.
o I Storbritannien är det dock mest gemensamma för en rad spel som skall följas direkt av en två line spel och en kåk spel, eller bara av ett fullt hus spel.
o I den brittiska National Bingo Game bara en kåk spelet någonsin spelat. Den rekordhöga vinster för det nationella bingo spel var £ 950,000 och vanns av en lycklig kund från Gala Sheffield Parkway.
o I alla fall det senaste numret kallas måste vara i det vinnande sekvens. Om du inte slutar spelet i tid, se upp, för om den som ringer startar nästa nummer, ditt påstående att anses ogiltig!

När en spelare första kom till platsen (ofta en kyrksal, rugby klubb eller annan plats med tillräcklig bord och stolar, bland annat i Storbritannien många särskilt utformade bingo klubbar) de kan köpa en bok av biljetter. Spelare allmänt spela en-sex böcker. I Nya Zeeland en bok innehåller vanligtvis femtioo biljetter som spelas under kvällen. I Storbritannien bingo klubbar, spelar är indelad i lektioner med olika böcker, var och en med en utsedd antal sidor. Spelare i Storbritannien i allmänhet föredrar att köpa böcker om sex biljetter som innehåller alla möjliga siffror i olika kombinationer.


Eftersom varje nummer kallas, spelare kontrollera om det finns på sina biljetter. Om den gör det kommer de att markera det med en speciell markör som kallas en “dabber” eller en “målarkludd”, som visas här. När alla siffror som krävs för att vinna ett pris har märkt av, spelaren begär ut “Line” och “House”, beroende på pris, eller andra ring för att locka de som ringer uppmärksamhet t.ex. “Ja” eller “Bingo” och en tjänsteman eller anställd ska komma och kontrollera påståendet:


* I Storbritannien med den ökande datoriseringen av bingo system, ett Auto-Validate system används ofta i stora klubbar där en 1-8 siffrig säkerhetskod läses upp av en anställd och kontrolleras mot uppgifterna för sin biljett på systemet . Detta sparar klubben från den tid i anspråk utöva avläsas varje nummer på biljetten.
* I mindre klubbar, men varje nummer i den vinnande kombinationen måste läsas ut. Den som ringer kommer att kontrollera om varje nummer har kallats, och om den har, han kommer att säga något liknande “House korrekta – du betalar ut”.

Posted in Okategoriserade |

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *