Nyheter
Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få 330 kronor gratis idag!
GD Star Rating
loading...

Chattspel i bingorummen

För att göra chatten extra rolig och höja stämning lite extra erbjuds ofta chattspel hos sajterna när man spelar bingo på nätet. Dessa spelas nästan uteslutande bara på dag/kvällstid eftersom det är chattvärdinnorna som organiserar dem.

Reglerna till chattspelen kan ibland vara allt annat än självklara så vi har därför samlat ihop de flesta olika spelens regler här. Är det något vi missat så skicka gärna ett mail till [email protected] så ska vi se till att fixa så det kommer med här. Det kommer ju hela tiden upp nya bingosidor så det är lätt hänt. Samtliga chattspelen erbjuds inte hos alla sajter men vi har försökt sammanställa reglerna för att det ska bli så lätt som möjligt för er att överblicka. Ofta har sajterna olika namn för samma spel.

Vinsterna i bingo chattspel brukar variera ifrån ett par kronor hela vägen upp till ett par hundralappar beroende på svårighetsgraden.

För samtliga spel är det viktigt att man skriver med stjärnor på rätt ställe samt använder stora bokstäver för att kunna vinna. Vinster delas ut till första korrekta bidrag som är skrivet på rätt sätt. Missar man stora bokstäver eller stjärnor så går vinsten vidare till den som först skriver på ett korrekt sätt. När dina nummer är dragna gäller det att skriva *NAMNET PÅ CHATTSPELET* följt av dina siffror (undantaget bla Betsson där du ska skriv dina siffror innanför stjärnorna också, ex *STEGE 1 2 3*) så fort som möjligt. Chattmoderatorerna har alltid sista ordet om vem som vunnit och tänk på att man INTE får byta nummer under spelets gång. De nummer du valt innan spelet börjar är de nummer som gäller.

Viktigt att tänka på:
*Skriv ALLTID korrekt med stjärnor och stora bokstäver.

*Var så snabb som möjligt, första korrekta bidrag vinner.

*Du får inte byta nummer under pågående spel.

*Du måste ha köpt minst en bricka för att få delta i chattspelen.

*Chattmoderatorn är enväldig domare.

*Om du spelar hos Betsson ska siffrorna vara innanför sjtärnorna tillsammans med spelnamnet.

Chattspel 5 i Rad
Välj ett nummer mellan 1-15, skriv det i chatten och klicka på “VISA ALLA”-knappen som du hittar i samma ruta som där bollarna dras. Nu gäller det att få 5 i Rad vågrätt med start från din siffra. En rad skulle tex kunna vara siffrorna 1 16 31 16 61 om du då valt siffran 1 så har du fått 5 i Rad.

Ex *5iRad 3*

Chattspel BlixtBetsson
Välj 1 nummer mellan 1-15 och skriv det i chatten. Vinner gör man om man prickar in den första bollen under 15 alltså tex “Betsson/Bertil 5” är din siffra. Då skriver du:

Ex *BETSSON 5*

Chattspel Beat Betsson Bingo
Här gäller det att slå Betsson. Du får välja tre valfria nummer och du ska få dem före Betsson får sina nummer som alltid är 22, 37, 52. Blir dina nummer dragna innan Betsson hittar sina bollar skriver du *Jag slog Betsson Bingo* i chatten.

Chattspel BokstavsBingo
Välj en bokstav i ordet BINGO; B=1-15, I=16-30, N=31-45, G=46-60, O=61-75. Sen håller du koll efter bolldrag nummer 40 under spelets gång. Är boll nummer 40 av samma bokstav som den du valt skriver du:

Ex: *BINGO B*

Chattspel BLACK JACK
Reglerna för chattspelet Black Jack skjiljer sig lite mellan olika sajter. På vissa sajter gäller det att välja 3 nummer som tillsammans blir summan 21 medan andra sajter har regler där chattmoderatorn säger en slumpad siffra och sen gäller det att välja 3 tal som tillsammans ger summan av den slumpade siffran.

Ex vid siffran 21: *BLACK JACK* 5 7 9

Ex vid slumpad siffra, 56: *BLACK JACK* 10 20 26

21 regeln tillämpas bla. av MariaBingo medan Mama Mia Bingo tillämpar reglen med ett slumpat tal.

Chattspel Dodge Ball/Tvärtombingo
Här ska du välja två nummer som INTE ska komma. Dem ska alltså UNDVIKAS under hela spelets gång. Om dessa två nummer inte blivit utropade vid spelet slut så vinner du.

Ex *DODGEBALL 17 25*

Chattspel FÖDELSEDAG
Spelet födelsedag går ut på att alla spelare som vill delta skriver sina personnummer i chatten ÅÅ MM DD
tex: *FÖDELSEDAG* 45 12 01

Om du har samma siffra mer än en gång i ditt personnummer ex 56 01 01 så får du vända på den ena siffran till 56 10 01 samma sak gäller om du har en siffra som inte finns med bland bollarna ex 85 vid 75bollars, då får du ta nummer 57 istället.

Priset i födelsedag är 40kr (eller motsvarande beroende på valutan i rummet)

Chattspel DUO
I Duo ska du välja 2 nummer i följd och i Duo är det alltid de TVÅ första personerna som får sina nummer dragna och som skriver rätt i chatten som vinner. Alltså alltid TVÅ priser.

Ex: *DUO* 13 14

Chattspel Gåva
I Gåva ska du välja 3 valfria tal. Om dina bollar dras först och du vinner så frågar sedan chattvärden dig om du vill ge en vinst till spelaren över eller under dig i chattlistan. Sedan får både du och den som du valt en vinst. Ett bra sätt att få en vän i chatten 🙂

Ex: *GÅVA* 15 20 25

Chattspel Kvartetten
I kvartetten (kallas även MEGASTEGE) är det 4 nummer i följd som gäller och glöm inte att stjärnorna måste vara på rätt plats.

Ex: *KVARTETTEN* 20 21 22 23

Chattspel Limbo
När CM klargjort att det är spelet Limbo som gäller så väljer du ut en av rutorna i din bricka (varje bricka består av 3 stycken rutor) och dina nummer blir sedan hörnnumrena i din bricka.

Ex: *LIMBO* 9 12 63 67

Chattspel MiniKeno
Välj 6 nummer mellan 1-75. Blir minst 3 av dina 6 nummer uppropade inom de 20 första bollarna skriver du *MINIKENO + dina 3 dragna nummer* i chatten.

Chattspel Mitt Nr
Här väljer du ett valfritt nummer så det är alltid bra med en tursiffra 🙂 Det här är ett lätt spel med låga vinster.

Ex: *MITT NR* 9

Chattspel Mix
I *MIX* får du välja vilka siffror du vill mellan 1-75 som du tror kommer. 5 stycken siffror ska du välja så har du inte så många turtal så får du helt enkelt chansa lite.

Ex: *MIX* 5 10 15 20 25

Chattspel Regnbågen
Här väljer du en färg som finns med bland bollarna. Blå, Röd, Rosa, Grön eller Gul, alla som väljer samma färg får vinst och om den sista bollen som dras i spelet är av din färg skriver du:

Ex: *Regnbåden Blå*

Chattspel Sambo
*SAMBO* är som en dubbelvariant av *DUO*, här ska du välja 4 tal som ska bilda två par i följd.

Ex: *SAMBO* 3 4 20 21

Chattspel Solo & Team
Här kan du välja om du vill para upp dig med någon chattkompis eller spela själv. Spelar ni i lag så väljer ni ett lagnamn. Sen skriver ni *LAGNAMN* och ett valfritt nummer var. Spelar du på egen hand skriver du istället *SOLO* och 2 valfria nummer.

Ex med lagnamnet “PROVABINGO”: *PROVABINGO* 58 69

Chattspel Spegel/Mirror
Chattspelet Spegel kallas ibland även för Mirror men har samma regler med ändå skillnaden att man får skriva *SPEGEL* alternativt *MIRROR* följt av sina siffror. Här ska du välja ett tal och sedan vända det spegelvänt.

Ex: *SPEGEL* 15 51

Chattspel Stege
I stege (kallas även Trio) väljer man tre nummer i följd.

Ex: *STEGE* 13 14 15

Chattspel STEGE + FÖDELSEDAG
Detta chattspel kallas även för “dubbel” och här kombineras både spelet stege och födelsedag. Man skriver då alltså både sin stege och sin födelsedag ÅÅ MM DD då chattvärden har gett signal för detta genom att skriva *STEGE* + *FÖDELSEDAG*.

Observera att då vi spelar detta spel som även kallas för “dubbel” i chatten måste man få in både sin stege OCH sin födelsedag innan man kan vinna. När alla sex nummer dragits skriver man då alltså: *FÖDELSEDAG* 75 01 02 *STEGE* 11 12 13.

Chattspel Megastege
Detta spel (som även kallas KVARTETTEN) är precis som *STEGE* fast med 4 st nr i rad istället för 3.

Ex: *MEGASTEGE* 7 8 9 10

Chattspel Gigastege
Detta spel är precis som *STEGE* fast med 6 st nr i rad istället för 3. Då detta är ett svårt spel är vinsterna oftast höga.

Ex: *GIGASTEGE* 1 2 3 4 5 6

Chattspel Ultrastege
Detta spel är precis som *STEGE* fast med 10 st nr i rad istället för 3. Detta är den svåraste av “stegarna”och har också den högsta vinstsumman.

Ex: *ULTRASTEGE* 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Chattspel Tango
Här låter du den fria viljan välja två stycken tal. Har du mer än ett turnummer passar det utmärkt 🙂

Ex: *TANGO* 6 15

Chattspel Travet
I Travet finns det tre vinnare, den som först prickar sitt nummer brukar få mer än nummer 2 och 3. Här väljer alla bara ett nummer var och sen gäller det att hitta sin boll först och skriva *TRAVET* följt av siffran, när den kommer. Det finns även en specialversion som kallas *SUPERTRAVET* då det gäller att hitta sin boll inom 3 bollar. Detta spelet har oftast mycket högre prispott.

Chattspel Trio
I Trio (kallas även STEGE) ska du välja tre nummer i följd.

Ex: *TRIO* 13 14 15

Chattspel Trippel!
Trippel är Betssons namn på Stege så här Väljer du 3 nummer i följd, tänk på att på Betsson ska siffrorna stå innanför stjärnorna och glöm inte utropstecknet.

Ex: *Trippel! 1 2 3*

Chattspel Ultramix
Detta spel är precis som *MIX* men med 10 mixade tal istället för 5. Du får alltså välja 10 valfria tal. Detta är ett svårt spel och har höga vinster.

Ex: *ULTRAMIX* 5 8 10 12 25 29 31 36 44 50

Chattspel Ålder
Här är din siffra din ålder. Är du 45 skriver du helt enkelt *ÅLDER* 45 Det här är ett lätt spel med låga vinster.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *