Nyheter
Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få 330 kronor gratis idag!
GD Star Rating
loading...

Bingo FAQ

Allmänna frågor om bingo på nätet

Hur börjar jag spela bingo på nätet?
Det är väldigt enkelt. Du gör ett konto på bingosidan där du vill spela och sen så sätter du in pengar på kontot. Nu är du redo att spela. Följ bara bingosajtens instruktioner så är du snart igång med ditt spelande.

Varför ska man spela bingo på nätet?
Spela bingo på nätet är enkelt, spännande och avslappnande på en gång. Du kan spela hemifrån och engagera dig i vilket spel du vill. Du kan välja att spela med spelar från hela världen eller endast från Sverige. Du kommer att lära känna massvis med nya vänner på chatten.

Måste jag installera något program för att kunna spela bingo på nätet?
Nej, de flesta svenska bingosidorna använder sig utan flash/java applicationer som gör så att du kan spela det direkt i webbläsaren. För att kunna använda sig utav det så måste du dock ha flash eller java installerat på din dator. Bingosidorna som använder sig utav flash och där du inte behöver ladda ner något program är t.ex. MariaBingo och BestBingo.

Hur gammal måste jag vara för att spela bingo på nätet?
Du måste minst vara 18 år och myndig för att få spela bingo på nätet. Det är ditt eget ansvar att uppfylla dessa krav.

Vad händer om jag förlorar min internetanslutning när jag är i mitten av ett spel?
Ditt spel kommer att fortsätta och om du vinner så överförs det automatiskt till ditt spelkonto.

Hur kommer jag åt mina vinster?
Dina vinster sätts direkt in på ditt bingokonto. När du har pengar på ditt konto kan du välja mellan olika sätt att överföra pengarna till ditt bankkonto. De olika sidorna har olika sätt att ta ut pengarna på så det är du som är ansvarig för att läsa om vilka uttagningssätt sidan du spelar på har.

Måste jag betala skatt på mina bingovinster?
Ifall du väljer att spela på en bingosida som har sitt kontor inom EU så är alla vinster skattefria. Alla sidor vi rekommenderar är skattefria för minsta möjliga krångel och största möjliga bingoupplevelse.

Finns det några speciella strategier för att bli en lyckad vinnare när du spelar bingo?
Bingo är ett spel som baseras på tur och därför så finns det inga speciella strategier som garanterar dig teoretiskt ökad chans till att vinna. Men det finns vissa strategier som kan påverka din chans att vinna.

Vilket är det bästa sättet att sätta in pengar med?
Det beror på vilka alternativ du har tillgång till. Visa är ett enkelt sätt, NeTeller och Moneybookers konton fungerar också väldigt bra. Överlag så accepterar alla sidor Visa och Mastercard. Det är rekommenderat att du läser lite mer om vilka olika sätt bingosidan du tänkt spela på tillåter. Du kan läsa mer om det här i våran guide om Insättningar och Uttag. Hos Utopia Bingo gillar dem att man använder Moneybookers och belönar dig med 10% bonus på alla insättningar som är gjorda med Moneybookers

Hur lång tid tar det att få ut pengarna?
Beroende på vilket sätt du väljer så brukar man vanligtvis få pengarna inom ett par bankdagar. I de flesta fallen så får du ut pengarna genom samma sätt som du satta in pengarna med. Ifall du satte in pengar med t.ex. Moneybookers så får du pengarna via dem. Läs med om detta i våran guide om Insättningar och Uttag.

Hur köper jag bingobrickor till bingo på nätet?
Du måste ha loggat in på bingosajten och ha tillräckligt med pengar på ditt spelkonto för att kunna slutföra transaktionen.

Hur många bingosidor finns det på nätet?
Under de senaste åren har antalet bingosidor ökat hastigt. Totalt med alla engelska sidorna så finns det några hundra olika bingosidor.

Är det alltid en vinnare för varje spel?
Ja, varje spel slutar med att någon vinner. Ibland så är det flera vinnare och då delas vinsten eller jackpoten mellan vinnarna.

Vad är det mesta någon vunnit på nätbingo?
Den största vinsten är över $300’000 (ca 2,5 miljoner kronor) och det var en kvinna från Storbritannien som vann.

Hur mycket kostar det att spela bingo på nätet?
Priset på bingobrickorna beror på vilken sida du spelar på. Vanligtvis så kostar de från 50 öre och upp till 25 kr per styck. Det finns också bingosidor som erbjuder brickor för endast 1 cent (ca 8 öre) per styck. Det är till exempel Best Bingo och Caliber Bingo.

Kan man spela gratis bingo?
Flertalet bingosidor tillåter dig att spela med en gratis bingo bonus efter att du har registrerat ett konto på deras sida. Syftet med det är att du får en chans att prova att spela gratis och få en bra överblick på deras spel. Förhoppningsvis så gillar du spelen och gör en riktig insättning. Läs mer om detta under Gratis Bingo här på hemsidan.

Vad är en Jackpot?
För varje insats så går en liten del till en större jackpot. Varje bingorum har en jackpot och den släpps när någon får bingo inom ett förutbestämt antal dragna nummer.

Vad händer om det är flera spelare får bingo samtidigt och de vinner en super jackpot?
Ifall det är mer än en spelare som får bingo samtidigt så delas vinsten automatiskt. Varje spelare får deras vinst överförd till sitt konto automatiskt.

Är det möjligt at köpa bingobrickor i förskott och använda dem senare?
Vissa bingosidor tillåter att man köper brickor i förskott. Leta efter “förköp”

Hur många brickor får man använda samtidigt?
Det beror på vilken sorts bingo du spelar. Du måste läsa varje bingospels speciella regler innan du spelar.

Måste jag byta brickor efter varje spelrunda eller kan jag spela med samma brickor?
Efter varje spel måste du köpa nya brickor.

Finns det fler spel än bingo tillgängliga när jag är inloggad på bingosidan?
Du kan spela flera olika spel om du blir trött på att spela bingo eller bara vill testa din tur i andra spel. Många sajter har även frågesporter i chatten samt olika typer av casinospel tex. BlackJack och roulette.

Vad är Skandinaviskt bingo?
I Sverige, Norge, Danmark och Finland är traditionen att spela bingo med 75 nummer och det finns flera versioner av det här spelet. Skandinaviskt bingo är väldigt likt den Nordamerikanska versionen. I Nordamerika väljer du nummer i början av spelet. I Sverige är det vanligaste sättet att spela skandinavisk bingo är att spela med en bricka med 25 nummer och du vinner när du får 5 i rad, horisontalt, vertikat eller diagonalt.

Hur håller jag koll på mina bingobrickor medan jag spelar?
Du kan enkelt organisera dina brickor beroende på hur stor varje bricka har att vinna. Du kan även låta bingosajten markera dina rutor åt dig. Även om du skulle missa en ruta så vet datorn om det och skulle du då få bingo fast du missat en ruta skulle du ändå få din vinst.

Kan jag spela anonymt när jag spelar bingo på nätet?
Ja, du kan vara säker på att du är helt anonym när du spelar. Alla seriösa bingosidor sparar din personliga information krypterat och eftersom dessa säkerhetsåtgärder så kan andra spelare endast se ditt användarnamn.

Frågor om säkerhet

Är det säkert att spela på nätet?
Att spela bingo på nätet anses vara väldigt säkert ifall du väljer sidor som är dokumenterat säkra. Här på ProvaBingo.se så rekommenderar vi endast säkra bingosidor. Men det är fortfarande viktigt att du behandlar din inloggnings information med omtanke.

Är det säkert att använda mitt kreditkort till en online bingosida?
Ja, alla transaktioner med konfidentiell information är krypterade och alla bingosidor vi rekommenderar jobbar hårt för att göra så att all personlig information och transaktioner hålls säkert till 100%.

Kan jag vara säker på att spelet är seriöst och rättvist?
Alla bingosidor som har en (RNG) garanterar spelarna att varje spel är baserat på slumpen. För att sidorna ska få sin egen spellicens så måste alla deras spel vara kontrollerade utav RNG.

Frågor om BingoBonusar

Vad är en bingobonus och hur fungerar det?
En bingo bonus är en extra summa pengar som du får från bingosidan när du sätter in pengar till till spelkonto. Vissa sidor ger en bonus första gången du sätter in penger men vissa ger även en bonus varje månad. Bonusen måste användas upp innan du kan ta ut pengarna, det gör du genom att spela och olika sidor har olika regler när det gäller att bli av med bonusen. I vissa fall så kan du bara spela med bonuspengarna och inte ta ut dem från kontot.

Vilka bingobonusar finns tillgängliga för mig?
Det beror på vilken sida du väljer att spela på. Vissa sidor ger dig 100% extra i bonus på de pengar du valt att sätta in på ditt spelkonto. Summan du får kan variera mellan några hundra till över tusentals kronor.

Hur fungerar gratis bonus?
Gratis bingo bonus, som ofta erbjuds av bingosidorna är ett sätt för dig att prova på spelen gratis och njuta av deras sida. Gratis bonusen är nästan alltid omöjlig att ta ut från kontot men eventuella vinster går att plocka ut.

Frågor om chatten

Är det möjligt att chatta med andra bingospelare medan jag spelar bingo?
Alla större bingosidor har en chatt där du kan chatta med andra spelare. Här kan du oftast prata med chattvärdar/vädrinnor som du kan ställa dina frågor till eller bara småprata med. I chatten är det meningen att man ska tinrivas så försök att alltid vara så trevlig som möjligt.

Är det möjligt att leta efter mina vänner och se om de är inloggade?
Ja, du kan söka efter deras användarnamn och se om de spelar. Du kan även se var de spelar så att du kan vara med.

Hur loggar jag in på chatten?
Efter att du har loggat in på ditt spelkonto och klickat på bingospelet du valt så öppnas chatten automatiskt. Du behöver inte logga in på chatten separat. Sen är det bara prata på med alla trevliga människor.

Vad är ett chattspel?
Ett chattspel är en extra egenskap som ibland pågår samtidigt som bingot. Ett chattspel väljs utav bingovärden och det ger dig yttligare chans att vinna. Det kan t ex. vara en rolig frågesport. Du måste inte delta i spelen bara för att spela bingon. För att hitta regler till chattspelen eller läsa mer om dem så gå in här.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *