Nyheter
Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få 330 kronor gratis idag!
GD Star Rating
loading...

Bilbingo

Bilbingo

Bilbingo

Bilbingo eller “Drive in bingo” har på senare år blivit ett riktigt folknöje. Ofta är det någon av de lokala idrottsföreningarna som står som arrangörer och det är ett roligt sätt att umgås, fikaoch uppleva lite extra spänning i vardagen. Som fördomsfull tror man kanske att det bara är massa pensionärer som sitter där och tutar i sina gamla bubblor från 70-talet men då misstar man sig ordentligt.

Bland spelarna hittar man alla möjliga människor. Visst finns pensionärerna där men på ena sidan om dem kan tjejgänget sitta i deras sportiga lilla cab och på andra sidan hittar man barnfamiljen i en fullpackad Volvo. När solen skiner och den svenska sommaren ler brukar många ha med sig ett par solstolar och slå sig ner utanför bilarna med en kopp kaffe och det blir ett underbart tillfälle att komma ut och umgås lite. Tyvärr får man ju ingen bingo bonus när man spelar drive in bingo men roligt har man 🙂

Bilbingo arrangeras på de flesta orter i vårt avlånga land. Oftast bara på sommarhalvåret av förståliga själ. Prispotterna kan ligga på allt ifrån ett par hundralappar till tio tusentals kronor. Spänningen ökar naturligtvis i takt med att priserna ökar. Spelet som brukar spelas är klassisk bingo och när man prickat in sin rad gäller det att snabbt tuta två gånger och visa upp sin bricka för granskning innan man kan håva in sin vinst.

En bilbingokväll brukar hålla på i ca 3 timmar och all nödvändig utrustning brukar finnas att köpa på plats. Bingoduttar, fika och underlägg förgyller bingoaftonen. Ibland finns även diverse kringspel som chokladhjul och andra lotterier.

Känner du dig sugen på att testa på bilbingo så hittar du en kalender för föreningarnas olika bingokvällar hos Bilbingokalendern.

Bilbingo, 9.0 out of 10 based on 1 rating

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bilbingo, 9.0 out of 10 based on 1 rating